E-mail: kontakt@mochmcars.se

Förlorade körkortet direktsänt

Det här med att förlora körkortet är aldrig något som är speciellt kul, om man inte heter Kristian Bruce Bolinder och är i full färd att rapportera live från en körskola i Sandviken – men det tyckte nog inte han.

förarprov körkort trafikverketAtt ta körkort är det många som gör i ung ålder och verkligen kämpar för att knipa den eftertraktade lappen, och när man väl klarar alla tester vill man nog inte bli av med kortet för att börja om igen. Även om det finns goda möjligheter att ägna sommaren åt att ta körkort är det kanske inte något man är speciellt sugen på om historien bakom körkortstagandet är att man haft det, blivit av med det och sedan behövt ta om det. Och det var något som Sveriges Radio reportern Kristian Bruce Bolinder trodde skulle bli vad hans sommarsemester skulle behöva ägnas till – hans kollegor blåste honom nämligen och fick honom att tro att han blivit av med körkortet, mitt i livesändningen.

Fått instruktioner innan om att skoja med reportern

I ett reportage från Sveriges Radio har Kristian Bruce Bolinder fått i uppdrag att besöka en körskola i Sandviken och tillsammans med trafikläraren Lena Lindberg testa hur det är att genomföra en uppkörning. Vad han dock själv inte är medveten om är att Lena innan sändningen fått instruktioner om att skoja lite med Kristian. När uppkörningen pågått cirka 20 minuter tycker Kristian själv att allt går som det ska, men Lena däremot håller inte med. Hon uttrycker istället att det gått så pass dåligt under hans uppkörning att hon till och med är tveksam till att släppa iväg honom med hans befintliga körkort. Kristian tor att hon skojar, men hon är allvarlig och ber honom om att ge henne körkortet vilket han tillslut också gör. Dock avslöjas blåsningen inom kort för en uppgiven och smått förvirrad Kristian genom att personerna i radiostudion avslöjar blåsningen och allt Kristian hälsar till personen bakom blåsningen, programledaren Wenda Hajo, är: Hämnden är ljuv!