E-mail: kontakt@mochmcars.se

Ta körkort i sommar

körkort bilskola uppkörningSugen på att äntligen skaffa den där lappen som tillåter bilkörning? Då finns en god nyhet att ta del av: nu blir det billigare att ta körkort tack vare att Transportstyrelsen sänker avgifterna.

”Avgiften för övriga som söker körkortstillstånd blir också lägre, 150 i stället för 220 kronor. Den som vill byta eller förnya ett utländskt körkort får också lägre avgift efter nyår, den sjunker från 600 till 150 kronor.” läs mer om detta genom att klicka här.

Precis som citatet från Göteborgs Posten ovan avslöjar så är det nu i år billigare att ta körkort eftersom att Transportstyrelsen har sänkt sina avgifter efter sin årliga översyn av prissättningarna. Så om du går i körkortstankar är det bra att boka körskola i Stockholm och sedan köra upp, men kom ihåg att det finns en hel del vanliga fel vi gör under uppkörningen och försök undvika dessa. De tio vanligaste finns till exempel illustrerade i denna video:

 

Andra saker att tänka på är att uppkörningen också kan vara förenat med en hel del stress, vilket gör det viktigt att du faktiskt tog de där körlektionerna hos bilskolan innan. Några saker skriver man till exempel om i Veckorevyn där man skojar om att inte hitta dragläget, hur alla andra fick kortet före än själv och hur ångestladdat det kan kännas när körskollärarens bedömning är att man kanske inte är redo för uppkörningen riktigt än samt många fler saker som kan poppa upp i huvudet – helt och hållet skrivet med glimten i ögat förstås. Är man verkligen osäker på vad som kan tänkas komma att göra en stressad under teoriprov och uppkörning är ett tips att läsa in sig ordentligt innan man gör någon utav dem och det kan man göra enkelt på körkortsportalen.se som drivs genom ett samarbete mellan Transportstyrelsen och Trafikverket.